Voorbeeldbrief

Voorbeeldmail aanvraag NOW

Verzamel zoveel mogelijk collega's om je heen en stuur de mail bij voorkeur samen! Dan sta je niet alleen.

________________________________

Onderwerp: loondoorbetaling

Beste mevrouw/meneer {naam}

Het zijn lastige tijden. Door de coronacrisis heeft u omzetverlies en dreigt voor ons inkomensverlies. De regering heeft aangegeven dat, ook in het belang van onze economie, niemand de rekening van deze uitzonderlijke situatie zelf hoeft te dragen. Zoals u ongetwijfeld weet wordt daarom met ingang van 6 april aanstaande de subsidieregeling NOW gelanceerd. Ondernemers die meer dan 20% omzet verliezen, krijgen 90% van de salariskosten vergoed (naar rato van het omzetverlies). Onder de compensatieregeling vallen ook oproep- en flexkrachten. De regering roept ondernemers nadrukkelijk op de subsidie voor alle werknemers aan te vragen, ook voor de oproep- en flexkrachten.

Daarom doen wij een beroep op u om ook voor onze uren compensatie aan te vragen. In verband met de onzekerheid over ons inkomen en de eventuele verdere maatregelen die we moeten treffen vernemen wij graag zo spoedig mogelijk uw reactie.

Zoals premier Rutte zegt: alleen samen komen we door deze moeilijke periode heen. Bij voorbaat dank en hopelijk tot snel weer op de werkvloer!

Met vriendelijke groet,

{namen van jou en je collega's}

________________________________

Herinneringsmail

Heeft je werkgever na 5 werkdagen nog steeds niet gereageerd? Stuur dan een herinnering. Een suggestie vind je hieronder.

Beste mevrouw/meneer,

Op {datum} hebben wij u verzocht om ons, als flexkrachten, mee te nemen in de aanvraag voor de loonkostensubsidie (NOW). Tot op heden hebben wij helaas niets van u vernomen. Kunt u ons zo spoedig mogelijk informeren? Er hangt voor ons namelijk veel vanaf. Uw reactie zien wij met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

{namen van jou en je collega's}